kast peaoknopstoel roze 1kast alto blancofoto krijtverf

 

Krijtverf


 

Bij Achter de Appelboom nu krijtverf  te koop:

 

Anne’s Shabby Paint

 

Krijtverf is speciaal ontwikkeld voor het verven van meubeltjes, net als de Annie Sloan verf.

 

Anne’s Shabby Paintshabby paint

Is kant en klare krijtverf. Makkelijk in gebruik en zeer voordelig. Van dit merk ook verkrijgbaar: krijtwax en zeer matte vernis.

Anne’s   Shabby Paint is een ambachtelijke verf voor een verweerde en chique of authentieke look van uw meubels.

Prijzenkleurenkaart 2

Krijtverf Blik 750ml  €19.95

Krijtverf Blik 250ml €9.75

Muurverf

Blanco wax blanco of marron 100ml: €6.95 ; 375ml: €13.50

Krijtwax wit, grijs of zwart 100ml: €8.95 ;  375ml: €17.95

Ultra matte vernis 250ml €15.95

Invisible lak 250ml: €14.95 ; 750ml: €36.25

Chapa 250ml: €8.40; 750ml: €18.20

Vloerverf   750ml  €39.95

 

KRIJTVERF

Anne’s Shabby Paint is een water gedragen en ambachtelijke krijtverf gekleurd met natuurlijke pigmenten. In verband met de natuurlijke pigmenten dient u het blik voor gebruik altijd stevig te schudden en goed op te roeren. Het mooiste resultaat krijgt u wanneer u de kwast voorzichtig in de verf “dipt” en in één keer een dunne laag aanbrengt. Dan eerst even laten drogen voor een eventuele tweede laag of afwerking met wax of lak. Verkrijgbaar in vele kleuren. De verf is gemakkelijk te verwerken en zuinig in gebruik. Tevens kunt u onze verf ook met een spuit aanbrengen. Onze krijtverf heeft een optimale dekking en droogtijd en geeft een mat en poederachtig effect aan uw meubels, keukens, trappen, vloeren en accessoires. Ideaal om uw eigen ‘look’ te creëren en uw interieur een eigentijdse of juist ‘vintage’ uitstraling te geven. Verkrijgbaar in 250ml en 750 ml blikken.

 

ANNE’S CHAPA

Je hoort vaak de term “je hoeft niet te schuren”, maar dit ligt geheel aan de ondergrond van het hout, in welke staat dit is. Eikenhout, teakhout en zelfs grenen ( oranje gloed) moet wel 2 x ontvet worden, na het ontvetten afnemen met een sopje en laten drogen voordat je begint met schilderen. Voelt de ondergrond van het hout glad aan, altijd even ontvetten en licht opschuren. Plastic, glas en metaal hebben een langere droogtijd en werken ook met een andere verf-werkwijze. Fineer (sommigen noemen het plastic zoals bij keukendeurtjes) is ook niet direct over te schilderen. Voor plastic, glas, fineer en metaal adviseren wij eerst Anne’s Chapa aan te brengen voordat je gaat schilderen. Anne’s Chapa is een primer die er voor zorgt dat de verf beter pakt op gladde oppervlakken. Zo heeft men langer plezier van het schilderwerk. Je brengt de Chapa aan en laat het ongeveer 40 minuten drogen, als het nog licht plakkerig is kun je de verf gaan aanbrengen.

 

VERNIS

Voor de nabehandeling van bijvoorbeeld tafels of andere veel gebruikte oppervlakken, adviseren wij een ultra matte vernis. Deze vernis is ook in onze producten lijn te verkrijgen en zorgt ervoor dat het meubelstuk wel zijn matte uitstraling behoudt, maar toch extra beschermd is. Het is bij gebruik van vernis van belang de verf minstens 2 dagen te laten uitharden voordat de vernis er op aangebracht wordt! Heb je ook wax gebruikt? Laat de wax dan minimaal 7 dagen uitharden voordat je de laag vernis aanbrengt. Heb je vernis gebruikt en denk je na een tijd ik wil weer iets anders? Dan het meubel licht opschuren en je kunt weer aan de slag met de verf.

INVISIBLE LAK

De invisible lak van Anne’s Shabby Paint wordt keihard en beschermt zelfs de meest intensief gebruikte oppervlakken tegen slijtage en krassen. Ideaal voor trappen, maar denk bijvoorbeeld ook aan de buiten- en tuinmeubels die door weer en wind gaan. Droogt met een matte glans op, waardoor de poederachtige look van Anne’s Shabby Paint krijtverf blijft behouden.

Verf minstens 3-4 dagen laten drogen voor aanbrengen lak.

Wordt de invisible lak gebruikt om het meubel buiten te zetten dan na de lak een week wachten zodat de lak goed kan uitharden.

Vernis en lak

De invisible lak van Anne’s Shabby Paint zorgen voor een mooie afwerking van

uw meubels. De invisible lak altijd pas drie dagen na het verven aanbrengen. Gebruikt

u ook een wax? Wacht dan tenminste één week tussen het aanbrengen van de wax en

het aanbrengen van de vernis of lak. Wilt u het geschilderde meubel buiten plaatsen? Laat de

lak dan eerst minimaal één week uitharden.

 

TRAPPENLAK

De trappenlak van Anne’s Shabby Paint wordt keihard en beschermt zelfs de meest intensief gebruikte oppervlakken tegen slijtage en krassen. Ideaal voor trappen, maar denk bijvoorbeeld ook aan de buiten- en tuinmeubels die door weer en wind gaan. Droogt met een matte/lichte zijdeglans op, waardoor de poederachtige look van Anne’s Shabby Paint krijtverf blijft behouden.

Verf minstens 3-4 dagen laten drogen voor aanbrengen trappenlak.

Wordt de trappenlak gebruikt om het meubel buiten te zetten dan na de lak een week wachten zodat de lak goed kan uitharden.
De vernis en de trappenlak van Anne’s Shabby Paint zorgen voor een mooie afwerking van

uw meubels. De vernis of trappenlak altijd pas drie dagen na het verven aanbrengen. Gebruikt

u ook een wax? Wacht dan tenminste één week tussen het aanbrengen van de wax en

het aanbrengen van de vernis of lak. Wilt u het geschilderde meubel buiten plaatsen? Laat de

lak dan eerst minimaal één week uitharden.

 

VLOERVERF

Ook is er bij Anne’s Shabby Paint vloerverf te koop in de kleuren Blanco, Azul antiguo en negro. Deze vloerverf is zeer makkelijk aan te brengen met een spons. Een vloerverf die bestand is tegen vuil en vlekken, dus geen afwerking nodig heeft.

Gebruiksaanwijzing: kwast, verfroller, opzetten in een breedte richting, aanzet voorkom je door na het rollen met de verfroller, zo snel mogelijk na te rollen met een kortharig roller…. Dit is voor een strak geverfde vloer.
wil je een distressed vloer: Dan kun je de verf verdunnen met water en met een spons werken, de verf is stofdroog na 30 minuten en kleefvrij na 1-2 uur.
Het kan ook op een tegelvloer zonder voorbehandeling van primer mits deze vetvrij is.
20 m2 uit een grote pot, verdund 35m2 dit kan nog meer zijn naar gelang hoe distressed de vloer moet worden.

 

WAXEN

Alle krijtverven dienen na afloop behandeld te worden met een wax of lak. Wij hebben in ons assortiment verschillende kleuren wax; Marron wax, blanco wax, zwarte wax, witte krijtwax en grijze krijtwax. Deze waxen beschermen uw meubel tegen vocht en vlekken, maar zijn ook te gebruiken om speciale effecten aan uw meubel te geven. Wordt het object intensief gebruikt, zoals bijvoorbeeld een trap of buitenmeubelen is het raadzaam om er een laag (trappen)lak op aan te brengen. De donkere wax zorgt voor prachtige effecten en laat een nieuw kastje zelfs oud lijken! Met de witte of grijze krijtwax kun je bijvoorbeeld een betonlook creëren. Krijtwaxen zijn ook zeer geschikt voor onbehandeld hout, een tafelblad met een grijze krijtwax geeft een prachtige vergrijsde uitstraling. Bij het gebruik van wax voor kleureffecten is het belangrijk dat altijd als laatste nog een laag blanco wax wordt gebruikt zodat uw product beschermd is en kan worden afgenomen met een vochtige doek. Nooit eerst een blanco wax en dan een donkere wax gebruiken want dit gaat “stropen”. Het makkelijkste om met de wax te werken is met een kwast of de zachte kant van een schuursponsje. Laat de wax opdrogen en uitharden voordat je deze gaat uitvegen, vaak is uitvegen niet eens meer nodig. (Gebruik altijd een wax van Anne’s Shabby Paint, deze is samengesteld met toegevoegde producten voor een optimale bescherming en is niet vergelijkbaar met de terpentijnwas die men kent). Denk je o jee ik heb teveel donkere wax gebruikt? Geen paniek, pak wat schuurpapier en schuur het voorzichtig op. Heb je teveel beschadigd? Werk het dan nog even bij met verf en start de procedure opnieuw! Let op: de wax moet minimaal 7 dagen uitharden voordat je er vernis/lak overheen kunt aanbrengen of het meubel intensief kunt gaan gebruiken.

ONTVETTEN

Doordat er gewerkt wordt met verschillende houtsoorten kan de kleur altijd anders uitvallen, men kan dit voorkomen door de eerste laag met grondverf te verven. Kiest men hier niet voor dan adviseert Anne’s Shabby Paint Dasty ontvetter (te koop bij de Wibra). Eiken en bijvoorbeeld teak hebben vaak een diepe pigment laag wat er voor zorgt dat een lichte verfkleur gele plekken kan vertonen, begin daarom het meubelstuk in te spuiten met Dasty ontvetter en je zult ontdekken hoeveel bruin er af gaat komen.

VERVEN VAN STOF

Dan de vraag kan ik mijn bankstel of stoel verven met Anne’s Shabby Paint? Dit kan als het een stoel voor de sier is, het is dan leuk om er bijvoorbeeld een sjabloon op te zetten ( zie voorbeeld kussentjes). Wordt het meubel intensief gebruikt dan is Anne’s Shabby Paint geen goede keuze, er is namelijk niet voor niets textielverf geproduceerd (de kussentjes zijn dan ook met textielverf gedaan). Wij adviseren in dat geval een textielverf, deze is namelijk speciaal geschikt voor stof en ook verkrijgbaar binnen ons assortiment.10464388_980101015361435_7336207235664887770_n